• PEC Zwolle in de spotlights bij Historisch Centrum Overijssel Bekijk details

25 november 2014

Nog nooit in het bijna 105-jarig bestaan is PEC Zwolle zo populair geweest. De verovering van de KNVB Beker zorgde in april 2014 voor een golf van enthousiasme in Zwolle en de wijde omgeving die niet alleen tot de voetballiefhebbers beperkt bleef. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal, het eerste Europese avontuur in de clubgeschiedenis tegen Sparta Praag en de goede resultaten in de Eredivisie zorgen ervoor dat de populariteit van PEC Zwolle ongeëvenaard is. Reden voor het HCO om een foto-expositie...

Bekijk details van PEC Zwolle in de spotlights bij Historisch Centrum Overijssel

• Athenaeumbibliotheek opent permanente expositie Schatkamer Deventer Boekenstad Bekijk details

14 november 2014

Bewoners en bezoekers van Deventer kunnen vanaf 17 november gratis 'De Schatkamer van Deventer Boekenstad' binnenwandelen. In de hal van de Athenaeumbibliotheek, aan Klooster 12, komt een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het boek en de belangrijke rol die Deventer Boekenstad al eeuwen speelt. Naast de vaste expositie zijn er steeds wisselende thema's. 'De schatkamer van Deventer Boekenstad' moet een begrip voor Deventer worden!

Bekijk details van Athenaeumbibliotheek opent permanente expositie Schatkamer Deventer Boekenstad

• Gemeentearchief Kampen behaalt 2e prijs in verkiezing Stuk van het Jaar Bekijk details

7 november 2014

Het Gemeentearchief Kampen sleepte de tweede prijs in de wacht bij de verkiezing Stuk van het Jaar. Voor goed begrip: het ging hier om archiefstukken. Er waren 50 inzendingen.

Bekijk details van Gemeentearchief Kampen behaalt 2e prijs in verkiezing Stuk van het Jaar

• Expositie Enschede op de (ansicht)kaart bij TwentseWelle Bekijk details

27 oktober 2014

Tot en met zondag 4 januari 2015 is in Museum TwentseWelle de wisselexpositie Enschede op de kaart te zien. Bij deze expositie zijn zo’n 70 verschillende prentbriefkaarten te zien (uit de gehele collectie van 4.500 kaarten). Deze zijn afkomstig uit de collectie van de Vereniging Oudheidkamer Twente die in bruikleen is bij Museum TwentseWelle. De oudste kaart komt uit 1898 en de jongste uit 2000

Bekijk details van Expositie Enschede op de (ansicht)kaart bij TwentseWelle

• Bijzondere én alledaagse gebeurtenissen 1980-2010 op Deventer in Beeld Bekijk details

20 oktober 2014

Fotograaf Auke Pluim fotograaf maakte de afgelopen decennia in opdracht van de Gemeente Deventer duizenden foto's van bijzondere én alledaagse gebeurtenissen in Deventer en directe omgeving. Zijn foto's zijn vanaf vandaag online te bekijken via deventerinbeeld.nl, de beeldbank van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek (SAB).

Bekijk details van Bijzondere én alledaagse gebeurtenissen 1980-2010 op Deventer in Beeld

• Herfstnummer Mijn Stad Mijn Dorp online magazine is uit Bekijk details

10 oktober 2014

Het herfstnummer 2014 van Mijn Stad Mijn Dorp staat online. Het door het Historisch Centrum Overijssel uitgegeven online geschiedenis magazine staat deze keer in het teken van de muziek. Muziek in Overijssel in een aantal facetten.

Bekijk details van Herfstnummer Mijn Stad Mijn Dorp online magazine is uit

• Nieuwe nummers van Overijsselse dialect-tijdschriften Bekijk details

2 oktober 2014

Overijssel kent twee online dialecttijdschriften. Van beide is recent een nieuw nummer verschenen: 'Kopstokken' met verhalen en gedichten in de streektaal van Noordwest Overijssel. 'Van over de Iessel' van de Schrieversbond Overijssel. Een digitaal 'literair-poëtisch' tijdschrift in Overijssels dialect.

Bekijk details van Nieuwe nummers van Overijsselse dialect-tijdschriften

• Deventer stuk van het jaar Bekijk details

29 september 2014

Wie op de titel klikt in de verwachting enkele mooie Deventer dames te kunnen aanschouwen moeten we teleurstellen. Het gaat hier om een Deventer archiefstuk dat in het bezit is van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek.

Bekijk details van Deventer stuk van het jaar

• E-books over Richterambten in Twente Bekijk details

24 september 2014

De Oudheidkamer Twente heeft een vijfde deel toegevoegd aan de serie e-boek-uitgaven over boerderij-onderzoek in voormalige Richterambten in Twente. Het betreft dit keer het Richterambt Enschede. Eerder waren al publicaties verschenen over de richterambten Delden, Ootmarsum, Borne en Oldenzaal.

Bekijk details van E-books over Richterambten in Twente

• Historisch Centrum Overijssel genomineerd voor Website van het Jaar 2014 Bekijk details

24 september 2014

De website van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) is genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar 2014. Een geweldige eer voor het HCO, waar digitalisering en online beschikbaarheid van informatie één van de speerpunten is. Er zijn in totaal zo'n 280 websites geselecteerd, verdeeld over 23 categorieën.

Bekijk details van Historisch Centrum Overijssel genomineerd voor Website van het Jaar 2014